When you have time on your hands….

Do you have a list – When I have all the time in the world I would like to do….?-list. And I mean the domestic kind of projects, like painting, redecorating, cooking that difficult Β and time consuming recipe…. Well, I have one, in my head actually, not written down…

And today I did one of those things: home made sun dried tomatoes!

Step by step

Mini pomodori tomatoes

Mini Roma tomatoes *use the best quality available*

Cut the tomatoes in half

Cut the tomatoes in half

Place them, cutting edge up, on a baking tray

Place them, cutting edge up, on a baking tray

Sprinkle sea salt on top

Sprinkle sea salt on top

Place them in a pre-heated oven 200 C for 2,5 hours

Place them in a pre-heated oven 200 C for 2,5 hours

Rinse out the jars you're going to use

Rinse out the jars you're going to use

Make sure that the hot steam can escape, put a

Make sure that the hot steam can escape, open oven door slightly

Ready tomatoes are leathery, but non-sticky

Ready tomatoes are leathery, but non-sticky

Get some herbs- I've used garlic, rosemary and chili

Get some herbs- I've used garlic, rosemary and chili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add olive oil

Add olive oil

Et voila!

Et voila!

After a week ready to eat, and best to use within four weeks after first opening! Enjoy!

After a week ready to eat, and best to use within four weeks after first opening!

Advertisements
This entry was posted in Created by West!, Food glorious food, Home and around and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to When you have time on your hands….

  1. Jante says:

    Dat ziet er echt goddelijk uit!

  2. Ik ben gek op zongedroogde tomaten! Eerlijk gezegd ging ik er altijd vanuit dat het een gedoe was om te maken, maar het ziet er makkelijk uit! Komt op mijn lijstje πŸ˜‰

  3. Sanne says:

    Wow, kan ik een potje bestellen? X

  4. Daphne says:

    Zon?gedroogde tomaten?
    Weer een illusie armer πŸ˜‰

  5. Karin says:

    Wauw, wat ziet dat er lekker uit.
    Leuk om ze zelf te maken.
    Zijn de potjes lang houdbaar, zolang ze nog niet geopend zijn?

  6. Annemarie says:

    Wow! Dat ziet er goed uit zeg! Nooit geweten dat je die gewoon in de oven kunt maken. Leuk idee!
    Fijn weekend!
    Groetjes, Annemarie

  7. Laurien says:

    Ziet er goed uit Immie, jammer dat je ze pas na een week kan eten, ben ik dinsdag mooi te vroeg ;-). Goede reden om nog een date te plannen!!xx

  8. creationwest says:

    @all bedankt voor jullie leuke comments! Het is dus echt makkelijk te maken. Het recept zegt dat ze ongeveer 4 weken houdbaar zijn, al geven andere recepten op Internet langere tijd aan.
    @Sanne Wie is er ook al weer binnenkort jarig?
    @ Laurien We gaan ze gewoon proberen!
    @Daphne Tja die Leidse zon….zooo sterk! Die heb jij niet gezien omdat jij de hele week in de bioscoop zat natuurlijk!

  9. Bianca says:

    Je kunt ze niet zo lang bewaren, al zou je willen: als je het potje eenmaal hebt opengemaakt en je hebt geproefd (op een bruine boterham met belegen boerenkaas…) gaat ie in 1x op!!! Superlekker, en dat vond Merle ook πŸ™‚ x

  10. Pingback: High tea! | Creationwest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s